FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Answer to all the questions that you may ask first

What is a headshot?

A headshot is a specific type of photograph that realistically demonstrates a person’s appearance. It is a business portrait that shows your head, shoulders and nothing else. It can be shot on a light and dark background. A very well chosen face mimic (pose) and exceptionally precise lighting is vital to a good headshot. We pay attention to small details, face movements, moods during the photoshoot and we react to them. A good business portraitist who specializes on headshots can see the human face as no other photographer.

Mikor kapom meg a kész képeket?

Általában a fotózás utáni következő munkanapon.

A jól tervezett munkafolyamatunk biztosítja, hogy a kedvenc képeid rekord idő alatt elkészüljenek. Természetesen vállalunk expressz kidolgozást is, így pár órán belül átveheted a kész fotókat.

Miért nem jó a saját sminkem a fotózásra?

Azért van szükség külön sminkre, mert a stúdió világítás egész máshogy színezi arcot, mint a napfény, így a saját mester sminkesünk ezt kompenzálja. Ezzel tudjuk garantálni, hogy ugyanazt a kiváló minőséget kapod, mint az összes többi ügyfelünk.

Mit hordjak a fotózáson?

Ez a kép felhasználásától függ. Nagyon leegyszerűsítve: olyan ruházatot, amely a jelenlegi vagy megcélzott pozíciódnál elvárt.
Ha egy konzervatív megjelenést szeretnél (pl. pénzügyi szektor): nőknek kosztümöt, visszafogott színű és mintázatú blézert, férfiaknak egyszínű inget, nyakkendőt, zakót javaslok.

Lazább szektoroknál (pl. kreatívok) megengedett, vagy akár előnyösebb is lehet egy lazább viselet, de mivel üzleti headshotról beszélünk, nőknek takarva legyen a válla, a férfiak hordjanak galléros inget.

Mennyi ideig tart a fotózás?

Meglepően gyorsan dolgozunk. Ha csak egy képre van szükséged, akkor összesen fél órát kell a műteremben töltened. Hölgyek esetében ehhez természetesen hozzájön a sminkelés ideje, ami egy újabb 30 perc.

Nem nézek ki jól fényképen, nem vagyok fotogén!

Teljesen megértelek, nagyon sokan vannak így. Pont ezért fordítunk nagy figyelmet arra, hogy stresszmentesen fotózzunk, így az arcod is kisimul, a szemed csillogni kezd és egy általánosan pozitív attitűd lesz úrrá rajtad. Ez nagyon komolyan hozzájárul, hogy a legjobb headshotot kapd kézhez, amit valaha is készítettek rólad!

Ezt vagy azt ki tudsz photoshopolni?

Igen, nagyon sok mindent meg tudunk oldani utómunkával, de ez nem célunk. Téged szeretnénk megmutatni, ahogyan most vagy. Őszintén, magabiztosan és gyönyörűen. A képeket természetesen szerkesztjük, de csak annyira, hogy ne vesszenek el az arcvonásaid. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy amikor küldesz magadról egy képet, majd személyesen megjelensz, ne legyen nagy különbség.