A headshop fotós a borbélyüzletben

DEBRECZI JÁNOS GERGELY
A kedvenc, szakállas headshot fotósod!

Egy rendkívül inspiráló felkérésnek tettem eleget a múlt héten. Borbélynál jártam!

Aki ismer tudja, hogy már rég óta fodrász helyett borbélyhoz járok. Tetszik a borbélyüzletek férfias eleganciája. Egy igazi “barber shop” enteriőrje, az ott dolgozó szakemberek, a felhasznált anyagok, a zene, mind-mind rendkívül fontos, hogy olyan atmoszférát teremtsenek, amiben igazán jól érzem magam.

Kun Gergely, a Loft Outlet főnöke hívott el a Black Sheep Barbershopba, hogy dokumentáljam az átalakulását, illetve lőjjünk pár street-fashion képet, ha már arra járunk.

Én már pár éve terveztem, hogy fotózom egy ilyen helyen, Gergőnek, Dubicz Daninak és a Black Sheep csapatának k.b. 1 hétre volt szükségük. Fenomenális! 🙂

Gergőék nem csak vágható hosszú hajjal készültek, de pár rendkívül tökös szettel is. Nem kellett hozzá sok, hogy azt mondjam: “Gyerekek stipi-stop, ezt a mellényt akkor én hazaviszem”. A Loftos srácok annyira tudják, hogy mikor mit kell felvenni. Azt bírom nagyon, hogy teljesen elegáns, klasszikusan férfias, de mégsem néz ki az ember benne úgy, mint valami piperkőc. Emellett meg jó hordani ezeket a ruhákat. Hányszor hallottam, hogy mennyire kényelmetlen egy ing vagy egy zakó. Ezeket általában olyan emberektől hallottam, akik még nem hordtak ilyen minőségű cuccokat és a épp valahol vásárolnak valamilyen áruházban konfekció méretet, restek magukra igazíttatni.

A stílus a legegyszerűbb módja annak, hogy valami bonyolultat közöljünk másokkal.

Jean Cocteau

“Szia! Miben segíthetünk? ..
Persze, ülj csak le, kicsit várni kell. Kérsz egy sört amíg sorra kerülsz?”

A borbély üzletek között is elég nagyok a különbségek. Vannak, ahol nagyon konzervatívak és nőket sem engednek be, annyira erősítik a “férfi szentély” jellegét az üzleteknek. Ez azt is jelenti, hogy a borbély üzletben dolgozók között sincs nő. Máshol nincs ilyen korlátozás, bár női hajat ott sem vágnak.

Azt is szeretem, hogy különböző stílusú borbély üzletek jelentek meg az utóbbi években. Aki az amerikai stílusú szolgáltatáson kívül kipróbálna mást is, az talál közel-keleti jellegű boltot is. Egy biztos, én portré fotósként még soha nem találkoztam hanyag munkával. Én legközelebb a Black Sheep Barber Shopba megyek.

A man walks into a barber shop ..

A szép élet a stílus, egyszerűség, intelligencia és nagylelkűség függvénye, a realizmus és az életöröm páratlan keveréke. Életünk során elkerülhetetlenek a nehézségek (realizmus), ez azonban nem kell, hogy meggátoljon minket abban, hogy elfogadjuk és élvezzük az élet örömeit.

 

Tish Jett

Az üzleti portré egyik legfontosabb feladata, hogy egy magabiztos, őszinte, megbízható személyt ábrázoljon. Ennek elengedhetetlen része a megfelelő stílus.

A LinkedIn-en, vagy weboldaladon látható headshotod az első kép rólad, amit a leendő ügyfeled vagy épp munkáltadót lát rólad. Ezért is rendkívül fontos, hogy az üzletágnak megfelelő stílusban készüljön rólad ilyen fotográfia. Ennek csak egyik része a ruha, egy másik a jól ápoltság. Egy borbély üzlet pont ezt adja neked. Több éve, férfi vágásokra specializált szakemberek fognak azon dolgozni, hogy a legjobban nézz ki. Mindenképpen kérd a klasszikus, borbély késsel történő borotválást is, mert egyedülálló érzés! Nem csak az élmény miatt. Ők olyan profi szakál vágást készítenek, amelyet te soha sem tudnál. Hacsak nincs borbély képzettséged! 🙂