Még ha nem is vagy modell, stílusod azért lehet. A mai nap abban a szerencsében volt részem, hogy Dubicz Dánielt köszönthettem műtermemben. Még mielőtt nekiálltunk volna a headshot elkészítéséhez, jött pár divat inspirálta, utcai üzleti portré.

Business_Portrait_Photography_Budapest_uzleti_portre

Be kell valljam, nem érzem magam divatos embernek, de mindig érdekelt a stílus. Pár éve találkoztam Ugodi Tiborral (Tibor stíluslapja) egy stílus tanácsadásra, ami teljesen megváltoztatta a véleményemet a ruházkodásról. Újragondoltam a ruhatáramat és több áruházat is végigjártam, mire eljutottam az budafoki Loft Outletbe (Loft Outlet). Aztóta is oda járok, ha pár új ingre vagy zakóra van szükségem. Legutolsó vizitem alkalmával ott találkoztam Danival, akiről kiderült, hogy divat blogger ( http://dubiczur.blog.hu/ ) és eléggé keni-vágja a témát.

Ha valaki felkeres, hogy kellene egy headshot, megkérdi mit vegyen fel, milyen ruhát hozzon. Erre általánosságokat tudok csak mondani, amiről természetesen olvashatsz ezen a weblapon is. De az, hogy egy adott bőrszínhez, hajviselethez, szemformához, arc karakterhez vagy akármihez milyen gallér, minta vagy nyakkendő illik, erősen távol van a szakterületemtől. Ha fotózni kell, azt szívesen teszem, de divat tanácsadásért mindig szakemberhez fordulok.

Azt ugye tudjuk, hogy headshot fotózáshoz egész más smink illik, mint egy üzleti portréhoz, de igaz -e a ruházatodra is? Nem. A headshot arra való, hogy egy olyan magabiztos, pozitív személyiséget mutasson be, amivel elnyered üzlettársaid, megrendelőid, befektetőid vagy a jövőbeli munkáltatód bizalmát, sugározzon róla, hogy Te vagy a legmegfelelőbb ember, pontosan téged keresnek! Ezért fontos, hogy olyan ruhát viselj a fotózás alatt, amely megfelel a célcsoportod elvárásainak és ez nem függ attól, hogy épp fotózásra vagy üzleti megbeszélésre tartasz.

Budapest_uzleti_porte_divat_business_portrait_fashion_walk

A divat és az üzleti portré

A stílus nem ruha típus függő. Egy kiváló ing szinte mindenhova tökéletes belépő. Kreatív területre nem, de az üzleti szférában természetesen kötelező a nyakkendő, esetleg a zakó, hölgyeknek kosztüm, vagy blézer. Ha jössz egy fotózásra, érdemes hozni több felsőt, amiből együtt kiválasztjuk azt, ami a fotókon a legjobban mutat majd.

Amennyiben konkrétabb segítségre van szükséged a stílus és divat világában, keress fel egy szakértőt. Ha egy jó headshot vagy üzleti portréra van szükséged, akkor is. Mondjuk engem.