Ahogy már írtam, sok fotó készül rövid időn belül, hiszen hatékonyan készítjük el a fotóidat, legyen az headshot vagy üzleti portré.

Hányféle beállítás fér bele egy headshot és mennyi egy üzleti portré esetében?

A C.V. csomagban fél órás a fotózás. Ez általában arra elég, hogy kiválasztunk együtt egy fajta ruhát és azzal dolgozunk. Már az első találkozástól nagyjából, pár kép után pedig már biztosan látom, hogy mely oldalad az előnyösebb. Az első pár perc alatt már lesznek nagyon jó képek egy fehér háttér előtt. Különböző oldaladról, különféle arckifejezéssel fotózlak majd le, majd megnézzük együtt az összhatást és kiválasztjuk a legjobb képeket. Ilyenkor már látjuk, merre menjünk tovább.

A képeket egy nagy monitoron fogod látni és nem a fényképezőgép hátfalán lévő egérmozin. Azért használom a nagy képernyőt, mert itt tényleg látszik minden részlet.

Amennyiben nagyon jónak találom a beállítást, általában megcsinálom ugyanazt a képet sötét háttérrel, majd dolgozunk tovább világos alapon. Ha a sötét hátterű képek tetszenek egyértelműen, akkor arra koncentrálunk. Amennyiben hosszú a hajad, mindenképpen körüljárjuk a témát és több képet készítünk, több fajta hajviselettel. Ha szemüveges vagy, szemüveges képeket készítünk, de persze megnézzük azt is, milyen, ha épp nincs rajtad.

Három variáció egy headshot esetében

 

Első beállítás: a hajviselet, ahogy a modell általában hordani szereti

 

Áttérünk az alternatív hajviseletre: teljesen más hatást érhetünk el, csupán a haj copfba fogásával.

 

A sötét háttérrel, egy másik felsővel és egy kicsit más beállítással ismét egy új variációt kapunk.

Az üzleti portré lehetőségei

Míg egy headshot fotózás közben csak egy gyors póló vagy nyakkendő váltásra van idő, egy üzleti portré esetében lényegesen több mozgásterünk van. Több fajta ingben, zakóban tudunk fotózni és ezekhez különböző hátterek, helyszínek állnak rendelkezésünkre.

Üzleti portrét fotózhatunk az irodádban is, vagy az irodaházad környékén, zöld környezetben is. Természetesen itt is kihasználjuk a legelőnyösebb tulajdonságaidat, játszunk a mozdulatokkal, arckifejezésekkel, szemüveggel, hajjal. Mivel egy jó üzleti portré alapja a magabiztosság és a pozitív hozzáállás, egy “hazai pálya” nagyon sokat segíthet. Nem csak a képek lesznek tökéletesek, de belőled is kihozzuk a maximumot.

Nyugodtan gondold ki, hogy egy gyors headshotra van szükséged, vagy inkább egy üzleti portré az, amire vágysz és keress fel minket!