Ha egy termék vagy szolgáltatásért kifizetni tervezel egy összeget, akkor fontos, hogy felmérd, mennyire jó üzletet készülsz csinálni. Ez így igaz egy headshot vagy üzleti portré esetében is.

A fizetesek.hu portál alapján utánanéztem, hogy egy marketing specialista, programozó, privát bankár, fogorvos milyen összegeket keres havonta. Nekem 500.000 forintnyi összeg jött ki országos átlagban, ami Budapesten nyilván magasabb, de maradjuk ennél az összegnél. Ezek a szakemberek átlagosan, 3 évente cserélnek munkahelyet.

Ha a szakma keresett, akkor általában egy fejvadász próbálja elcsábítani őket egy jobb pozícióba, általában jobb bérezéssel. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, nagyon fontos, hogy az új munkahely HR szakértője egy magabiztos, pozitív személyiséget lásson és tudjon bemutatni a döntéshozóknak. Egy olyan munkavállalót, aki megéri azt a plusz 5, 10, 20% fizetéstöbbletet.

Cégvezetőkkel folytatott beszélgetéseim alapján bátran állíthatom, a kiválasztás a legtöbb esetben “pofára megy”. Legalább is egy rossz fotó garantálja, hogy az önéletrajzod a kukában landol. Tehát ez a pillanat, amikor mindenképpen érdemes egy új headshotot készíteni.

A férfi C.V. Headshot a jelen cikk írása idején 17.000 Ft. Ha egy 10%-os bérnövekedéssel számolunk, 500.000-ről 550.000-re, és (eltekintve az éves fizetésemelésektől) ezt 3 évre tervezzük, 1,8 millió forintot nyerünk az üzleten, ami több mint százszorosa egy headshot fotózásnak. Ezt úgy hívják, nagyon jó befektetés.

Ha headshot fotóst keresel, keresd a legjobbat. Gyakorlatilag az első bérjegyzéken mosolyogva fogod tapasztalni, hogy jó döntést hoztál.